Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» δημιουργήθηκε το Μάιο του 1994 από 9 φωτογράφους της τότε Φωτογραφικής Ομάδας Σταυρούπολης και λειτουργεί στο Δήμο Παύλου Μελά (πρώην Δήμο Σταυρούπολης) με την υποστήριξή του. Σήμερα αριθμεί περίπου 20 μέλη και αποτελεί ένα χώρο αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα σε νέους φωτογράφους να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.

Με έργα των μελών διοργανώνει και παρουσιάζει (θεματικές, ομαδικές, προσωπικές, αναδρομικές) όλα αυτά τα χρόνια πλήθος εκθέσεων εντός και εκτός του Δήμου, ενώ πλαισιώνει και στηρίζει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις τέχνης.

Ημέρα συνάντησης των μελών της λέσχης είναι η Τετάρτη. Στις συναντήσεις οργανώνονται παρουσιάσεις φωτογραφιών, αλλά και δραστηριότητες που αφορούν άλλους χώρους της τέχνης (κινηματογραφικές προβολές-αφιερώματα, βραδιές με μουσική, ποίηση, συζητήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες κ.α).

Η λέσχη διαθέτει χώρο συναντήσεων, σκοτεινό θάλαμο, εξοπλισμό παρουσιάσεων και δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη της.

Περισσότερες πληροφορίες για την Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» και το έργο των μελών της στον δικτυακό τόπο της Φωτογραφικής Λέσχης “Όψεις”: http://www.opseis.gr

Το εκπαιδευτικό έργο της ομάδας προσφέρεται μέσα από τα σεμινάρια που διοργανώνονται για νέους φωτογράφους κάθε χρόνο

Σεμινάριο δημιουργικής Φωτογραφίας

Διοργανώνεται εδώ και δέκα χρόνια από τη Φωτογραφική Λέσχη, στο Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”. Εστιάζει κυρίως στην αισθητική προσέγγιση της φωτογραφίας, χωρίς να παραβλέπει την επικοινωνία και την όσμωση των απόψεων και φωτογραφικών ιδεών ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ‘ρθούν σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικά με τη δυνατότητα της υπέρβασης της αληθοφάνειας που εκ πρώτης όψεως παρέχει η φωτογραφική αποτύπωση.

Ολοκληρώνεται με τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με έργα των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, ώστε να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης και να αναδείξει τη φωτογραφική προσέγγιση του καθενός.