Οι δράσεις πρόληψης σε θέματα υγείας στο δήμο Παύλου Μελά περιλαμβάνουν ένα σύνολο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ψυχικής υγείας και αφορούν δράσεις συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης, προληπτικών ιατρικών ελέγχων και ενεργειών ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού. Απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού (άτομα προσχολικής, σχολικής ηλικίας, έφηβοι, ενήλικη φάση ζωής, ηλικιωμένοι).

Επιπρόσθετα, η λειτουργία νοσοκομειακών μονάδων, ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και ιατρείων στα γεωγραφικά όρια του δήμου, η συνεργασία του δήμου με ΜΚΟ, καθώς και η συμμετοχή του σε κοινωνικά δίκτυα και δίκτυα υγείας, δίνουν προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο ενημέρωσης και πρόληψης του πληθυσμού σε θέματα υγείας, στήριξης του κοινωνικού ιατρείου και παραπομπής περιστατικών. Όλες οι δράσεις υλοποιούνται με ίδιους πόρους του δήμου και με την εθελοντική προσφορά συνεργαζόμενων φορέων και πολιτών.

ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Οι «Ημέρες Υγείας» αποτελούν για το Δήμο ένα σημαντικό γεγονός, μια ευκαιρία για να βοηθηθούν και να ωφεληθούν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης σε θέματα υγείας. Στόχος είναι η προάσπιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας, η προώθηση της σημασίας της πρόληψης και η υιοθέτησης υγιεινών προτύπων ζωής.

Για 2 εβδομάδες, σε συνεργασία με δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικούς φορείς, οργανώνονται προγράμματα προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για τον τοπικό πληθυσμό του δήμου Παύλου Μελά.

Ενημερωθείτε