Αρχείο Παλαιοτέρων Αναρτήσεων

Η Ώρα της Ενημέρωσης

banner_b.jpg

banner_b.jpgΟι στόχοι και το όραμα που έγιναν έργα από τη Διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά, για ένα μεγάλο Δήμο με σοβαρούς, αξιοπρεπείς και περήφανους Ανθρώπους.

Δέσμευση ήταν να αφουγκραστούμε τον άνθρωπο, να σταθούμε δίπλα του και να αγωνιστούμε μαζί του. Πετύχαμε πολλά και μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα! 

banner_.jpgΣεβόμενοι την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες των πολιτών μέσα πάντα από νόμιμες διαδικασίες, νοικοκυρέψαμε και μειώσαμε τα δημοτικά τέλη της πόλη μας, βάζοντας τέλος στο μπάχαλο που κληρονομήσαμε.

Ενοποιήσαμε την πόλη και τους ανθρώπους αμβλύνοντας αντιπαλότητες και διαφορές μέσα από την καθημερινότητα, τα έργα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και δημιουργήσαμε ενιαία συνείδηση.

Επιλύουμε καθημερινά προβλήματα της πόλης βελτιώνοντας την εικόνα της και εξασφαλίζουμε τη ασφάλεια των πολιτών (καθαριότητα, πράσινο, παιδικές χαρές, λακκούβες, κράσπεδα) σ' ένα δύσκολο και βασανιστικό οικονομικό περιβάλλον.

Ανανεώνουμε τον στόλο της καθαριότητας με δεκαεπτά (17) νέα αντιρρυπαντικά οχήματα νέας γενιάς.

Κερδίσαμε το στοίχημα της διπλοβάρδιας κτίζοντας νέα σχολεία, παραδόθηκαν το 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας (αντικατάσταση αμιάντου), το 2ο Γυμν Ευκαρπίας, το 1ο και το 14ο Δημοτικά Σχολεία Πολίχνης συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. €. Εως το τέλος του 2013 ξεκινούν άλλα 5 σχολικά κτίρια και δημοπρατήθηκαν ακόμη 3.

Στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος περιορίσαμε τις δαπάνες για τις εκδηλώσεις και στηρίξαμε τη ψυχαγωγία των πολιτών μας, με τους καθιερωμένους πολιτιστικούς θεσμούς του δήμου μας, με τα δικά μας σχήματα και τους πολιτιστικούς συλλόγους που δρούν στο δήμο μας.

12alogos.jpg

Αντιμετωπίζουμε τα νέα μνημονιακά προβλήματα (ανεργία, φτώχεια, πείνα, ανασφάλιστοι) με δομές, που λειτουργούν με σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα και το δίκτυο εθελοντών του Δήμου μας. Το Κοινωνικό Ιατρείο (στο Α εξάμηνο του 2013 εξυπηρετήθηκαν 330 ανασφάλιστοι). Το Κοινωνικό Φαρμακείο (στο A εξάμηνο του 2013 εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 400 ανασφάλιστοι). Το Κοινωνικό Φροντιστήριο (εξυπηρετήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά 270 μαθητές). Το Κέντρο Διάθεσης Τροφίμων (εξυπηρετούνται 100 οικογένειες δύο φορές το μήνα ). Τα συσσίτια και το πρόγραμμα φτώχειας (παρέχεται γεύμα σε 100 οικογένειες ημερησίως). Δημιουργική απασχόληση παιδιών τους θερινούς μήνες (συμμετέχουν 320 παιδιά). Απασχολήθηκαν 200 άνεργοι για 5 μήνες μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε κοινωνικές δομές, στη διαμόρφωση μονοπατιών και συντήρηση κτιρίων στο στρατόπεδο Π. Μελά, στο πράσινο, σε αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, στη φύλαξη σχολικών και δημοτικών κτιρίων, στη συντήρηση σχολικών κτιρίων κ.α. Τα προγράμματα κατάρτισης, απασχόλησης, δια βίου μάθησης.

Απαντήσαμε στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα με σύγχρονες υποδομές, κτίρια και λειτουργίες (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί κ.α.), δημοτικό κολυμβητήριο (2011 – 630 αθλούμενοι, 2012 – 1.675 αθλούμενοι), κατασκηνώσεις (270 παιδιά ετησίως)

Αναδεικνύουμε και αγωνιζόμαστε για τα μεγάλα τοπικά και υπερτοπικά προβλήματα: α) πλημμυρικός κίνδυνος και διαχείριση νερών, β) υπόγεια, επίγεια, υπέργεια μόλυνση και σωματίδια γ) χρήσεις γης και νέα σχέση με βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια υψηλής όχλησης. δ) φρένο στις καταλήψεις, τις αυθαιρεσίες και τις παράγκες. ε) νέος κυκλοφοριακός και συγκοινωνιακός σχεδιασμός. Να πάψει επιτέλους ο Δήμος μας να είναι η χωματερή των δυτικών συνοικιών.

Δημιουργήσαμε δίκτυο εθελοντών αξιοποιώντας την ευαισθησία, τη θέληση και τη δυνατότητα συμπολιτών μας για να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που βιώνουν έντονα προβλήματα, με σεβασμό σ' αυτούς και αξιοπρέπεια.

Υποδειγματική αξιοποίηση των μεγάλων πλεονεκτημάτων α) στρατόπεδο Παύλου Μελά – έχουν ήδη υπογραφεί με απόφαση Δ.Σ. οι όροι για τη συμφωνία παραχώρησης β) στρατόπεδο Καρατάσιου γ) Περιαστική ζώνη Ευκαρπίας – Πολίχνης δ) βιομηχανικά κτίρια και καπνομάγαζα ε) ρέμα Δενδροποτάμου και ιδιαίτερο ανάγλυφο

Ξεχρεώνουμε το Δήμο μας από τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων του πρώην Δ. Πολίχνης (από 18 εκ. € πληρώσαμε ήδη τα 9 εκ.€ και συνεχίζουμε…)